10 Perkara


gambar hiasan je ya

Anda didapati menghadapi kenser perut peringkat ketiga dan sukar untuk diselamatkan. Peluang cuma ada 3 bulan lagi untuk hidup, begitulah kata doktor. Apakah 10 perkara penting yang anda hendak buat dalam masa 3 bulan itu ?? kalau saya.........

1. Beli kereta mewah
2. Melancong Ke Luar Negara
3. Nak Buat Show Kat Istana Budaya
4. Beritahu orang tua aku sakit
5. Jumpa cinta lama
6. Nak jumpa semua blogger. (Untuk meraih simpati)
7. Kahwin
8. Shopping apa saja aku nak beli
9. Jumpa kengkawan lama dari tadika hingga kini
10. Kasih sayang keluarga

Nampak apa saya nak buat. Anda lak bagaimana??????

27 Tukang Komen:

KhairiL's said...

hehe
mcm jawab tag jer

May 31, 2009 10:01 AM  

klu aku skrg jugak amik tiket pi travel sabah hee~

May 31, 2009 10:14 AM  
+ akhis + said...

nk p jpun nk jumpa tuan punya suara tok suara zoro dlm onepiece ^_^

May 31, 2009 10:21 AM  
~wAniE~ said...

kalo aku aku nk tobat byk2..n aku pn nk wat cm ko..nk jumpe cite lame aku...huhuhu

May 31, 2009 10:33 AM  
+ akhis + said...

nk email..nk invite

May 31, 2009 10:35 AM  
miss izan said...

1.bertaubat(byk dosa aku ni...huuu)
2.duk umah peluk mak aku lelame
3.cakap kat ayah aku pe dosa aku wat kat die selama ni(hope die akan maafkan aku)
4.makan makanan yg aku teringin
5.luahkan perasaan kat org yg aku minta..lalala~
6.beli kete
7.tada idea
8.nt aku pikirkan
9.lupe la
10.jap!

May 31, 2009 12:10 PM  

duk kat tikar sjadah tobat,KIKIKI

May 31, 2009 1:11 PM  
~ain~ said...
joegrimjow said...

smoge tercapai
xde yg mustahil

May 31, 2009 3:21 PM  
AiE bAhRi said...

semoga kesemua 10 perkara tercapai walaupun dalam masa hanya 3 bulan saja

May 31, 2009 5:10 PM  
asis said...

aku nak menikmati hidupku..

May 31, 2009 5:36 PM  
xuen adyla said...
||alis|| said...

uhuks, kalau tak sempat idop 3 bulan, kalau lagi 3 mggu ke, 3 hari ker, 3 jam ker... camner?
sebab doktor sendiri ckp; kami bukan tuhan..

haaa... yg ini ku mahu tahu. sila jawab ya... ;p

kalau ku;
- ku mahu minta ampun sama ibu ayah ku; sama saudara; sahabat handai..
- mintak halal semua hutang yg ada (especially PTPTN, agagaga~)
- buat banner dlm blog yg aku punya kanser perot; sure blogger datang turun ziarah aku ;)

btw; pic kucing sakit itu sungguh kiut.

May 31, 2009 8:48 PM  

alis ini nak buat filem nie...

May 31, 2009 8:54 PM  

aku rasa kalau betul2 terjadi, jgn kata 10, nak buat 5 pun belum tentu huhuhu

May 31, 2009 11:12 PM  
ezzati said...

tobatla byk2(byk dosa...huhu)

June 01, 2009 8:08 AM  
ez said...

nak kumpul byk pahala..tobat byk2..ehheh..masa tu da sakit..da xpk ape da..cume kene mind set kene kasi positif..

June 01, 2009 9:28 AM  
nuyuljana said...

xmau pergi haji kew?

:)

June 01, 2009 9:43 AM  

walaweyh..
sdey pulokkkk wa bacer...
ekeke~

yg xbley blah u nk jumper semuer blogger mintak simpati.....
wa xnk jumper..bley??
wahahaha joke!

June 01, 2009 11:03 AM  
babymiLosh said...

jumpa chenta lama itu perlu!! heheheeeeee

June 01, 2009 2:42 PM  

No.7, aku x ble terima! x baik ko! Lagi 3 bulan jer ko nak meninggal buat apa kawin. Kesian bini ko jadi janda muda. 3 bulan lak tu..heheheehhee..

June 02, 2009 9:17 AM  
||alis|| said...

mau bikin filim ka? nnt wa kontek itu lavid teoh haaa, apa macam, oke tak?

haruan; nak tahu jawapan pic pening previous n3.. lalala~

June 02, 2009 9:51 AM  
milimilo said...

semua permintaan oke2 je..yg no 6 tu aku sokong..lalala

June 02, 2009 1:24 PM  
FarHa said...

kalo sy taknak byk...sy nak bertaubat n nak mintk mak ayah ampunkan dosa n nak mak ayah reha pemergian aku...tu je..yg dunia aku tak nak dah..sebb sgt bertuah bg seseorg yg dah tahu jala die bile...n tu la peluang bertaubat nasuha...

June 02, 2009 2:05 PM  
FarHa said...

kalo sy taknak byk...sy nak bertaubat n nak mintk mak ayah ampunkan dosa n nak mak ayah reha pemergian aku...tu je..yg dunia aku tak nak dah..sebb sgt bertuah bg seseorg yg dah tahu jala die bile...n tu la peluang bertaubat nasuha...

June 02, 2009 2:05 PM  
zai said...

ooo..senang jer..
aku nk pujuk doktor tu dlm mase 3 buln tu,supaye dia ckp aku bole hidup 10 thun lg..ahakz

June 02, 2009 10:29 PM  
[Q.e.M.a] said...

ala~
seploh je ke
sket sgt tu
nk 50 bru best
hehe *demanding*

June 03, 2009 4:19 PM