FIKIRAN LAIN


Gambar Hiasan Aje


Tin..tont.tin…. (Bunyi msg)

“Salam mal, aku minta tlg sgt2ari nie. Kalau tak naya aku esok. Tlg ya mal.

Balas msg

“Jam 11 aku ambil ko di umah. Kita pi makmal” send


Jam 11 Dalam Kereta

AMIR: Hari nie buat assignment sampai jam berapa

Kamal: Aku boleh bantu ko sampai jam 3 sahaja. Petang nie aku nak sambut hari bapa.
Ko tak sambut hari bapa?

Amir: senyap….sambil menyedut asap rokok


Dalam Makmal



Kamal
: Ko guna computer nie. Aku buat kat sebelah computer nie

Amir: Nak taip yang mana nie….(bengong)

Kamal: Dalam hati (Kenapa dia Tanya aku bukan aku punya projek nie. Kacau macam nie)

Amir: Kamal nak taip yang mana nie

Kamal: Mana aku tau ini projek mu ni.

Amir: Aku nak beli Lap Top le macam Nie

Kamal: Lain macam bunyinya nie… Marah ke

Amir: Aku buta komputer le….

Kamal: Dalam fikiran (Kata nak beli Lap Top… ni kata buta computer Lak….. Projek selama nie biasa aja pakai komputer) Confused.Habis tu siapa nak buat projek nie… aku tolong aje…

Amir: Biarkan Saja

Kamal: Confused (Tadi beria-ia ajak pi makmal nak buat projek. Sampai sini hampeh)
Taka pa le aku bantu kau ya kawan.

Amir: Kau tengoklah je dalam buku tu. Aku nak balik

Kamal: Kenapa juga nie? Macam bermasalah aje.

Amir: Aku juga tak sambut hari bapa… Anak aku tak bg msg atau call pun.

Kamal: Dah le mari kita balik. Projek mu nie nanti aku siapkan.


p/s

Seorang bapa hilang tumpuan apabila mengingati anaknya. Keputusan yang dikeluarkan membuatkan kawan2 confused menerimanya.

Pada anak2 diluar sana jangan lupa msg bapa anda.

Bapa boleh jadi sentimental dan sensitif dihari tertentu.

48 Tukang Komen:

KhairiL's said...

slmt hari bapa

keluarga tetap no. 1 di hatiku

June 21, 2009 8:30 PM  

.huu sian tul kt bapa itu

June 21, 2009 8:31 PM  
lalink7 said...

slamat hari bapa jugak yer..

June 21, 2009 8:58 PM  
Eyda Chan said...

ciannya.. x pa.. happy fathers day 2 him..

June 21, 2009 9:07 PM  

selamat hari bapa incik~

sedih bace...wuwuwuwu..
tersentuh!

June 21, 2009 9:09 PM  
anaklaut said...

salam..

nak tibai anak sendiri boleh lah kapten..anak orang jangan buat kapten...masalah nanti.

June 21, 2009 9:19 PM  
||alis|| said...

selamat hari ayah ya haruan ;)

eh... jgn nak ngelak yer.. sila mengaku....









tuh..




..anak tekak, anak rambut, anak mata..


haa.. btol kan? hehehe~

June 21, 2009 9:20 PM  

lah cian dgn si dia...anak die x wish pun,mybe lupa kot.
Selamat Hari Bapa to all!

June 21, 2009 9:20 PM  

selamat hari bapa kepada haruan tasek..


kite pon konfius..

June 21, 2009 9:22 PM  
GRuNGe said...

Betul-betul kapten. Bapa boleh jadi sensitif.

June 21, 2009 9:28 PM  
Basuh Baju said...

selmt hari ahad..eh silap..hari bapa :)

June 21, 2009 9:57 PM  

selamat hari bapa..
bah, encik haruan memang di sabah ka?

June 21, 2009 9:58 PM  
mamai said...

kalau tak ada bapa camner ..

June 21, 2009 10:02 PM  
ezzati said...

sedihnyee utk dia..hepi father's day..ckp kt dia

June 21, 2009 10:11 PM  
dark said...

klu hari ibu, pesal semua anak2 ingat ah?adess..
hehehe..selamat hari bapa juga~

June 21, 2009 10:19 PM  

happy father's day!

^__^

err...aku masak2 untuk abah..tolong dia basuh lantai~hehe~

June 21, 2009 10:25 PM  
mynamyra said...

sekurang2nya,,wish pOwn da cukup..
xprlu hadiah..asalkan ayahnya diingati

June 21, 2009 10:25 PM  

selamat hari bapa buat kamu dan kawan kamu itu

June 21, 2009 10:40 PM  
Precious said...

Uh ... nak sms bapa tp message x sampai sb bapa di alam yang lain. Akan kuhadiahkan Al Fatihah khas buatnye malam ini ...

June 21, 2009 10:46 PM  
fezaL Mohd said...

selamat hari bapak haha

June 21, 2009 11:07 PM  
AiE bAhRi said...

Hati saya jadi sayu..

June 21, 2009 11:29 PM  
qyla said...

slamat hari bapa...

June 21, 2009 11:36 PM  
ayong said...

heee..betol2~ sokong.

sbb, tadi ( jst now) beli 2 slice kek for papa, n wish fathers dy kt die, even pg2 lagi dah wish dah..

tp td smile dia sgt wide! suke sgt tgok..

and dpt msg from him, kate terharu..

rasa nk menanges pon de dpt msg td.
:)

June 21, 2009 11:38 PM  
xuen adyla said...

daddy is da best

happy fathers day to ur dad and u too

June 21, 2009 11:45 PM  
NuR said...

kalo ayah dah takde..
emm msg doa la ye?

June 22, 2009 12:18 AM  
Krasz bAtu said...

selamat hari bapa pada bapa2 semua

June 22, 2009 12:39 AM  
aduka said...

aku bukannya xmo msj ayah aku..
aku takot sbenarnya..
sbb mesti dia marah kat aku..
die akan cakap camni la lebey krg..

"ni sambutan org kafir!ko ni org kafir ke org islam?klu org islam, hargai ayah tiap2 ari!"

hahaha

=P

June 22, 2009 12:56 AM  
era_zierah said...

haruan tasek..
awk wat kan sy mnangis mlm ni...
sy ngn ayah sy x pnh sehaluan..
ade je bnda yg wat kan kiteorg gdh..
smpai sy rs x ngaku yg die ayah sy...
awk cube bygkan bile cuti ujung minggu, sy balik umah..
then, bile pndg sy die jeling n slame sminggu x bertegur..
ape awk rs??
pdahal kat hostel mber2 cite psl family dorg yg hppy...
sdgkn sy??
ntah la..
kdg2 sy rs die bnci sgt kat sy..
then
after sy bc entry yg ni, sy trus msj ayah sy..
sy wish ari bapa kat die..
sbb sy x pnh wish die..
n sy kate kat die..
WALAUPON ABAH BNCI KAT ORG SLAME NI, ORG TETAP SYG KAT ABAH..
die x bals pon msj sy..
sedih sgt2..
sok sy final exam..
die akan dtg ngn mak tok amik sy balik s.alm..
coz sok last paper..
sy x taw la sy ngn die cm ne sok..
beruntung kan anak2 yg ayah die syg kat die..
dorg hppy sgt2..
x mcm era...

June 22, 2009 1:01 AM  

nasib era lebih kurg mcm huda..
huda hnya mmpu msg je..

klu org laen hepi ngn ayah dorg..
huda x..
kami x sehalaun..
ade je isu abah nk cr gado..
pukul2 sume..

tp huda tetap wish sbb klu x krn dia..
huda xde kt dunia ni

June 22, 2009 1:11 AM  

anak aku tak mesej2 ni

seih tul

June 22, 2009 1:13 AM  

selamat hari bapa tuk ko dan kawan ko tu.
nice story! sayu!

June 22, 2009 1:26 AM  
ticnube said...

asalll aku nak bg coment ..aku mesti no yang ke pulOh2..tensenn tOl...weii broo..jgnle buat nrty yang sayatt ati..pak aku jauhhh nih...:(

June 22, 2009 2:00 AM  
Tirana said...

Aduhhhhh..kesiannya...ingatan seorang ayah kepada anak-anaknya tidak dapat disangkal..

June 22, 2009 2:32 AM  
era_zierah said...

same la era ngn huda..
kiteorg x sehaluan pon...
ape kne kat huda same je kne kat era

June 22, 2009 2:48 AM  

slmt hr bape ye aruan...sy pun smlm dh ptg br wish kat abah n laling sy..hehehe

June 22, 2009 7:14 AM  

sensitif gak rupanya kaum adam ni..sian ur frenz tuh..

June 22, 2009 10:00 AM  

bapa selalu dilupakan pasal bapa selalu bz takde depan mata hehe..

tapi takde bapa..takde gak duit belanja hihi..

June 22, 2009 10:33 AM  
||alis|| said...

sian dia..

baik la.. baik laa...


"LUFFY, SELAMAT HARI AYAH"


:)

June 22, 2009 11:14 AM  
Fadhlah said...
miss izan said...

selamat hari ayah..;)

June 22, 2009 12:37 PM  
Dhada said...

Semlm sy suda msg bapa sy sempena Father's Day . Ahah

June 22, 2009 12:46 PM  
babymiLosh said...

my 1st father's day without ayah :(

alfatihah buat ayahnda2 kita yg telah aman di alam sana...

June 22, 2009 1:18 PM  
zetty said...

nasib sempat wish kat abah...tp x dpt laa nk clebrate....huhuhuhu...sedih yerrr...

June 22, 2009 5:01 PM  
xiiinam said...

salam kunjungan...

best cerita....

June 22, 2009 6:01 PM  
aleena said...

touching..
nway happy father's day to all da fathers:)

June 22, 2009 9:28 PM  

selamat hari bapa jugak.. =)

June 23, 2009 12:25 AM  

awww....so touching ler..
happy fahter's day :)...misz my arwah ayah ler..sobsopbsob

:(

June 23, 2009 3:56 PM