GAJI DAH MASUK KA


Gambar hiasan aje ya


GAJI + SUDAH MASUK KE = BIASA DI DENGAR

HARI GAJI + SEMANGAT PI KERJA = SEMEMANGNYA

DAPAT GAJI + BAYAR HUTANG = ITU PERLU

GAJI + ALONG = RM 1.00 SEBULAN


ULASAN

1. APABILA GAJI Kebiasaannya bila datang kerja member akan tanya Gaji dah masuk ke? sudah tau bertanya pula chek le sendiri.

2. Setiap bulan semua orang akan kena sindrom semangat berkerja. itupun hari gaji. hari lain.... malas le, monday blues la.... hantar anak klinik le.... macam-macam alasan ada.

3. Dapat-dapat je gaji kita perlu bayar hutang. sendiri mau ingat la. ini tak tukang minta hutang naik malu nak minta hutang... si berhutang selamba badak ajeee...buat tak tau nak bayar hutang.

4. Ada orang dapat gaji sama aje macam kita dapat gaji. tapi dia tak happy macam kita happy kenapa???? gaji 2500.00 along 2499.00 tak bayar mati tinggal le gaji seringgit kan

AKU SAJA JE LETAK ENTRI NIE SEBAB NIE AWAL BULAN TENTU SEMUA TENGAH SENGKEK KAN JADI TERIMALAH FORMULA AKU YANG MUNGKIN BERGUNA NIE

KERJA + AWAL BULAN + DUIT KURANG = CEPAT LA MASUK GAJI

HA..HA..HA...




28 Tukang Komen:

aduka said...

x sabo dpt gaji gak neh.. haha

June 04, 2009 3:52 PM  
sharamli said...

naseb baek xkeje lagik..

June 04, 2009 3:54 PM  
miss izan said...

pekerja + bekerja = gaji
student - kerja = ?

hahaha

June 04, 2009 3:54 PM  

miss izan

student-kerja= duit bekal ke sekolah simpan

June 04, 2009 3:58 PM  

alah tu aruan

pekerja + bekerja = gaji (wajib la kan?)
student - kerja = utang PTPTN (abis blajo cpt² cari koje)

wakakaka...aku yg EMO!!

June 04, 2009 4:00 PM  
GRuNGe said...

Keadaan sekarang = gaji sudah habis = belum tengah bulan = makan meggi.

Faham tak ni?

June 04, 2009 4:22 PM  

ish..aku faham.
takot aruan le tak faham..dia kan sengal...hehhee

June 04, 2009 4:49 PM  

gaji + masuk = jangan lupa + (belanja aku makan)²

June 04, 2009 5:09 PM  

gaji ku dah lama masuk..lalala

June 04, 2009 5:15 PM  
milimilo said...

xkeje lg, goyang kaki kat umah tp duit poket pa&ma dpt gak..muahaha..best betul jd student

June 04, 2009 5:34 PM  
anaklaut said...

bila sebut, pasal gaji ni..time time gaji..wah..best..tapi lepas tolak tu tolak ini..tinggal lah sikit..

tapi pengurusan kewangan, simpanan perlu ada, bagi digunakan masa2 kecemsan2.

p/s: anaklaut belum ambik gaji lagi ni...

June 04, 2009 6:19 PM  
KhairiL's said...

slalunya awal bulan ok lagi


bila dah tgh bulan tu baru nk sengkek

June 04, 2009 8:16 PM  

hari2 aku makan megi

muahaha

June 04, 2009 8:24 PM  
||alis|| said...

nasib keje aku bukan tunggu gaji bulan2..

;)

June 04, 2009 8:26 PM  

kepten : hari² kamu mkn megi..? patut la..

alis : keje apa tu ek? ade kosong lg x?

(mcm komen ni aku yg punye)

wakaka..

June 04, 2009 9:00 PM  
xuen adyla said...

gaji+dah masuk= jgn lupa hadiah xuen

hahaha

June 04, 2009 9:31 PM  

tengkiu follow blog putri.. =)

June 04, 2009 10:28 PM  

atie + haruan = siapa sebenarnya yg jawab komen blog ni?

hahaha

June 04, 2009 10:35 PM  

aku pun tak tau kepten. atie sibuk aje kat blog ini. nak carik part time kot... sengal minah ini.

June 04, 2009 10:49 PM  
anaklaut said...

salam....,


tkasih sudi singgah dan meninggalkan ulsan dalam blog saya..

kagum dengan saya bab sejarah.? saya biasa saja...cuma saya suke membaca buku2 sejarah..saya sekadar mahu berkongsi info saja..

June 04, 2009 10:56 PM  
CaPiQa said...

sure ke boleh pakai formula ni? hehe.. xD

June 04, 2009 11:54 PM  

YEY!! ESOK ELAUN AKU MASOK!!
jgn jeles~
muahaha..

June 05, 2009 1:23 AM  
[Q.e.M.a] said...

hoh~
bnyk nyer formula
fenin..fenin..
*luahan hati insan yg lemah matematik*

June 05, 2009 11:35 AM  
Park Chick said...

amikla 2 or 3% dari gaji tiap2 bulan sedekah kat mana2...pasti korang akan rasa sumtin yg best xmacam gaji2 sblum ni

June 05, 2009 3:48 PM  
Aizat said...

ish, cakap pasal gaji yang aq sedey ni...huhu..

teringat kisah lame..time abish spm dolu aq keje part time..gaji first dlm RM1***.++ aq abish dalam mase seminggu jew!! menyesal gilerr..

June 05, 2009 8:59 PM  
xull said...

aku cadangkan korg g kerja ngn along la. leh mintak duit gaji kat org2 lain. Hehehe

June 06, 2009 12:16 AM  
ayong said...

haha, btol la tu..
kdg2 sian gak..
tgok my family je..
tak yah jauh2~

June 06, 2009 1:45 AM  
catz_mafia said...

Haruan,
Errr. aku ingatkan dalam dunia ni aku sorang je yang gini.. perghh.. wallaweh..

June 06, 2009 2:13 AM