Toyol 1



Bedebu blog nie
Dah 2 hari tak update.
Bukan apa aku tengah sibuk sekarang.
Ketua kampung memberitahu aku yang budak2 ada bela toyol time nie
mereka bela toyol macam bela kucing
dengarnya bermula 2 minggu lalu
Jadi kami terpaksa berjaga dan tak boleh nak buat kerja lain
Kami takut toyol menyerang…..
Dah selesai nanti baru terjah blog kengkawan
Laporan lengkap aku Berikan Kemudian

64 Tukang Komen:

Tirana said...

Zaman sekarang ni..ada orang bela toyol lagi ke?

June 26, 2009 4:16 AM  
T.O.P.E.X said...
puspawarna said...

huhu...ni da kire mcm cite zombi kg pisang da ni....

June 26, 2009 5:12 AM  

erkk..toyol masa exam adalah~

hahaaha~

budak2 aku bawak~

June 26, 2009 7:40 AM  
akhis said...

~erk?ade toyol ker lagi zaman skg nih?

June 26, 2009 8:33 AM  

mentang2 da ader e-toyol kat tv3..
cis2!
=)

June 26, 2009 8:35 AM  

skang ni pun ada gak yang terdesak sampai sanggup bela toyol..

June 26, 2009 8:44 AM  
babymiLosh said...

bela ikan puyu leh tawu ade toyol ke x kan?? huuuu~~

June 26, 2009 8:53 AM  
anonymous said...

orang kata klu taknk toyol curi dwit balut barang2 dengan kain hitam.. tak tahuler..

entah2 toyol tu penyangak lam kampung.. penagih dada. haha.. disilap tafsirkan

June 26, 2009 8:59 AM  

alamak..mcm citer e-toyol.com je...takutnyaa..nnt dia gigit jari kaki...erk..

June 26, 2009 8:59 AM  
nuyuljana said...

ish.

macam2 la org zaman skrg.

aku penah dengar klu xnak toyol masuk bela ikan puyu dan letak jala di luar rumah.

June 26, 2009 9:12 AM  

nak tangkap toyol ker?

kakakaka

June 26, 2009 9:49 AM  

erk..
toyol??
ada jgk yg bela bnde tu lg skg ni ek?
huhu..

June 26, 2009 9:50 AM  
oMMy fiRuz said...

dah mcm citer keliwon plak..takuttttt...

June 26, 2009 9:55 AM  
QueenWizza said...

haha btul ke cite ko ni
cm x sabar nk tgu cite penuh dr ko.

jgn lmbt2 citee..

June 26, 2009 10:12 AM  
KhairiL's said...

toyol oh toyol
masalah mcm ni

June 26, 2009 10:12 AM  
CaPiQa said...

toyol ngan haruan bukan geng ke? agaga xD

lariii~~~

June 26, 2009 10:20 AM  

toyol tuh buat ape?/hihik..budak maner yg bela??

hati2..nanti die colek duit kamu

June 26, 2009 10:47 AM  

wahh..muka toyol tu mcm hell boy!

ahahahha~

June 26, 2009 11:25 AM  
Eyda Chan said...
zetty said...

betol ke ad toyol nie???..cm x cayerr jerr...hehehe

June 26, 2009 11:45 AM  
mamai said...

wa cuma takut kat bapak toyol tu

June 26, 2009 11:48 AM  

jaga toyol leklok..
tak pasal2 ade yang masuk lam kaw blog lak..hoho

June 26, 2009 11:53 AM  

touol? betul ke? wahhh blog dah baru

June 26, 2009 12:27 PM  
miss izan said...

cute tak toyol tuh?
ade cam cter e-toyol kat tv3 tu tak haruan? ;P

June 26, 2009 12:36 PM  

.nk bela toyol jugak la
.mcm comel je :P

June 26, 2009 12:40 PM  
mynamyra said...

gler bnyk kmen..
ahaha..
btw,,mesti laku giler tokey kcg hjau,,
musim toyol..wakaka..

June 26, 2009 1:40 PM  
Dhada said...

Mcm drama e-toyol ja :P

June 26, 2009 1:51 PM  
anaklaut said...
dark said...

jom nyanyi lagu toyol (aznil) reramai..lalalala...hahaha~!!

June 26, 2009 3:12 PM  
aleena said...

diaorng bukan bela toyol but diaorng yg toyol..hikss:P

June 26, 2009 3:21 PM  
||alis|| said...

aku syak toyol moden nih..

amek hp ker, $$ ker, rokok..

pastu bela bukan payah mana, pancing rokok berkotak2..

nih aku agak jer laa...

hhihi..

June 26, 2009 3:35 PM  
eKyN said...

wah!! bukan sebarangan org tasek haruan ni ek......toyol pon dtangkapnye

penjaga keamanan KG ler ni kan
hikhik

oh toyol brani2 nya kamu menoyolkan diri kau...
ini haruan mau geget sama kamu

haha

June 26, 2009 3:57 PM  
lalink7 said...

nape toyol haruan kaler peAch?

spatutnye greenish..hehehe
mesti kes bapak toyol kawen ngan mak antu lain...

huhu

June 26, 2009 4:32 PM  
mo0ney said...

uish.aku meremang bulu roma

June 26, 2009 4:33 PM  

ada org nasihatkan dompet duit masukkan dlm beg plastik dan ikat. Selain tu duit ko kena stapler biar toyok tak boleh ambik.

June 26, 2009 7:18 PM  
anaklaut said...

salam...singgah kapten,

"sapa lah yang bertuah dapat anaklaut tu kapten.."


tq singgah blog anaklaut

June 26, 2009 10:48 PM  

ni toyol kepala hitam kut.hehe

June 26, 2009 11:22 PM  
sha89 said...

uiks toyol? cm crita e-toyol.com je...hehe

serius ke ni?

June 26, 2009 11:50 PM  

waaaaaaaaaa toyolll...tol ke en haruan....??ke toyol jadian ne...

June 27, 2009 12:47 AM  
Krasz bAtu said...

kena simpan guli biar toyol leka bermain...

June 27, 2009 1:51 AM  
ezzati said...

kisah benar ke dongeng ni???

June 27, 2009 3:13 AM  
[Q.e.M.a] said...

hoho~ mcm citer kt tv3 je ^_^

June 27, 2009 5:37 AM  
[Q.e.M.a] said...

hoho~ mcm citer kt tv3 je ^_^

June 27, 2009 5:38 AM  
ARYN said...

toyol? mcm e-toyol plak.hehe

June 27, 2009 8:24 AM  

ni toyol tu pun ader lagu tema kan by aznil hj nawawi kan kan kan

June 27, 2009 10:54 AM  
izman said...

toyol beetulke atau e.toyol.com?

aku dah seram ni...

June 27, 2009 10:58 AM  
E said...

suruh toyol rembat duit kat bank

June 27, 2009 1:56 PM  
catz_mafia said...

Haruan,
Zaman dah makin maju.. tapi sikap manusia makin ke belakang.. bukan setakat toyol, ilmu hitam dan lain2 dah makin byk..

June 27, 2009 6:33 PM  
Teja said...

isk, toyol betul ke ni??? kalau nak bela ape syarat2 nye?? ngeee.....

June 27, 2009 8:26 PM  
Teja said...

lg 1 nk tanye.... toyol ambik duit dm bank tk??? huhu

June 27, 2009 8:28 PM  
Fariena said...

toyol...ko nak tangkap ker?

June 27, 2009 9:50 PM  
anaklaut said...

Salam......

ulasan tuan sangat saya hargai.

"janganlah rasa bersalah... setiap satu kejadian Allah sediakan sebabnya... jadi mungkin itu ujian bagi en zul dan ia gagal dan sebagai sebab penceraian itu adalah chatting.. tapi bukan itu pokok pangkal penceraian tetepi sifat menghargai dalam rumah tangga itu tiada sebenarnya... "Harta kekayaan senang dibawa masuk ke dalam rumah tetapi kebahagiaan adalah bahtera rumah tangga yang susah untuk kekal dalam rumah"...amin"


terima kasih.banyak tuan kapten.

June 28, 2009 12:50 AM  
nia said...

toyol????toyol pe weh?e-toyol yg kat dlm tv tuh ke?lalalala..

June 28, 2009 8:38 AM  

ceh!!
nie mesti pengaruh tv neh!!
hummm...=)

June 29, 2009 1:14 PM  

mmber aku bawak toyol time spm skrg dah fly g US buat engneering nder mara scholarship.hampasss~
:p

June 29, 2009 9:13 PM  

tak penah ada pengalaman menggunakan toyol lagi,..xbrani ar..

June 29, 2009 9:27 PM  

take your award from me ek..

June 30, 2009 5:27 PM  

toyol..hahaha..semuanya zaman gila ku dulu..erm..blog ini takkan berdebu.saya suka bacanya

June 30, 2009 6:09 PM  

huiks..
haha
lawak lah..
ader mkna laen wupenya utk toyol..

June 30, 2009 6:15 PM  
Idalara said...

jpe haruan tasek ni selalu kat anaklaut blog..harini baru dapat terjah..
Toyol?..ooo..itu maksudnya toyol..tapi kat rumah saya ada gak toyol..real punya..duit selalu hilang...hmmm..

July 01, 2009 7:28 PM  
Leeza Rule said...

huhu..toyol..paling kelakar dalam cerita 'jangan pandang belakang congkak' ader toyol ngah rempit..
huhu.. good luck good luck GOOD LUCK!

July 02, 2009 8:33 AM  
anaklaut said...

salam...kapten,

tq mendoakan saya..

July 03, 2009 1:31 AM