Kajian Lip’s Service

Lip’s service… apa tu? perkhidmatn bibir ke... lain macam aje bunyinya. Dan bila disalah tafsirkan jadilah ia sesuatu yang biru... Lip’s service boleh dilakukan dan ditafsirkan dalam kontek yang berbeza namun ia berasal dari satu sumber yang sama. Bagi mengelakan ianya dari disalah tafsirkan saya akan memberi 1 kajian yang akan memahamkan anda atau anda boleh juga menggunakan kaedah ini sekiranya dirasakan sesuai….


Kajian. Menghadiri Temuduga

Katakanlah anda adalah seorang ahli penemuduga dan anda dikehendaki memilih calon-calon untuk satu-satu jawatan? Jawapan biar ikhlas, kerana panduan ini akan menolong anda semasa temuduga.

Calon A
-Mempunyai Kelulusan yang baik
-Penampilan yang baik
-Semasa sesi soal jawab mamat/ minah nie macam mau tak mau je menjawab bila di Tanya dan tiada tumpuan

Calon B
-Mempunyai Kelulusan yang baik
-Penampilan yang sederhana
-Semasa sesi soal jawab ia menunjukan keyakinan, memberi tumpuan tetapi jawapan yang diberi 20% sahaja betul

Calon C
-Mempunyai kelulusan yang sederhana
-Penampilan yang baik
-Semasa sesi soal jawab ia menunjukkan keyakinan, memberi tumpuan, bersemangat, mempunyai bahasa yang baik , dan jawapan 20% sahaja yang betul.


Manakah 1 Calon Pilihan Anda? dan Kenapa?

INI ADALAH KAJIAN. PENERANGAN SAYA AKAN BERIKAN KEPADA N3 BERIKUTNYA


P/S
Fakta benar: Kebanyakan sekarang disekeliling kita Awek cun tapi Boyfrend muka tak commercial kenapa? Jawapannya adalah Lip's Service (Jangan fikir biru lak)

38 Tukang Komen:

hurm....nape bf/gf opposite??
sebab untuk salin melengkapi kot..

bayangkan klu mak kureng cun, ayah pon kureng ensem dptkah anda bygkn muka anak mereka nanti??
cian kt baby yg x bersalah tu..
:p

kalau mak beso, ayah kurus.. insyaAllah anak diorg sederhana kot..
;p

ak buat fakta sendiri.
:P

June 19, 2009 2:41 PM  
ayong said...

kebiasaanye girl bile bf die hense sgt, takot dikebas org, n kdg2, ade yg cun2, tapi single je.

haa, kdg2 lip service kena power.
hee~

June 19, 2009 2:46 PM  

aku rasa calon C la kut. sebab C = Calon. hehe.. tapi semua calon tu tak dinyatakan mula ketebalan bibir dia, tebal ke nipis, camne nak pilih calon ni.hehe

ps: kalu bf tak hensem, awek cun tu akan rasa secure pasai konpem bf dia tak carik lain.hehe

June 19, 2009 2:52 PM  
mynamyra said...

hmm,,mybe calon c..
ape yang penting,penampilan n konfiden..kan2?
huhu..
yup2..boy nie,,mulut dy mnis,,
ari2 makan gule2 kOwt..hak3

June 19, 2009 3:03 PM  
miss izan said...

salam ziarah...

sy pilih calon D..
errrrkkk ada ker?
Jerebu la pulak...

apapun blk pd peribahasa 'lembut gigi dr lidah'

June 19, 2009 3:08 PM  
ujie said...

salam.. ujie pilih calon c kot.he3...

June 19, 2009 3:30 PM  
babymiLosh said...

definitely calon c.. huuuu~~

tp pasal bf/gf tu.. mmg btol kot...

June 19, 2009 3:33 PM  

calon C..becoz,kelulusan kite boleh cari,org boleh ajarkan..tpi sikap,semamgt kene dari dlm hati..org tak leh tolong ajarkan

June 19, 2009 3:41 PM  
hana_tomei said...

hana pilih calon c juge...
part yg awek cun bf muke tembok tue..ermm mmg ramai la skg nie..rata sume gtu...mungkin si awek xmo bf nyer dikebas org klu dia ter encem sgat kot..mungkin ok..jwpan lain pon byk tp mls nk taip la..hihi..
:p

June 19, 2009 3:43 PM  
nuyuljana said...

lipstik ape gambar tu pakai eh?

unique wooo!

June 19, 2009 3:53 PM  
Dhada said...

Jwpn dhada, calon C .
Selalunya org yg nmpk yakin diri, bersemangat & bertutur dgn baik ni yg akan diambil bekerja .

June 19, 2009 4:27 PM  
Eyda Chan said...

saya pilih C.. sbb rasanya aku mcm 2 gak.. ahhaha cehh!!

June 19, 2009 4:54 PM  
AiE bAhRi said...

Saya pilih calon C yang mempunyai semangat dan keyakinan walaupun keputusannya sederharha.

June 19, 2009 5:02 PM  
KhairiL's said...

nk lain dr yg lain ku pilih jawapan B


#kalu x da awek mcm mn :(

June 19, 2009 5:21 PM  

calon c lawh kot akn dpt keje kn??
hehehe..
:)

June 19, 2009 5:57 PM  
xuen adyla said...

fakta yg cukup menarik,saya pilih C coz yg penting semangat tu msti ade...hope true!
hehe...

June 19, 2009 6:45 PM  
ticnube said...

ku still lagih blur...pasal lips service nih..detail sket agih...

June 19, 2009 7:08 PM  
mira amair said...

mmg byk pun..gf cmel bf plak kurang..tapi tuhan kan maha adil..xkan nak bg same2 lawa..sama2 xlawa..kn ada kontra jgk la..
kan33?

June 19, 2009 7:24 PM  
NuR said...
azman said...

setuju dgn fakta ko.

maybe kecantikan yg tuhan bg pd si gf untuk compensate kebebalan akal mereka yg mmbuat mereka memilih bf muka pecah umah, even worse perangai pun kaki pecah umah.

June 19, 2009 9:55 PM  
♥ Cik Ca said...

calon c... sbb c for cikca... hahahaha
tak la.. sbb yg penting cOnfident!!..
itu yg interviewer tgk....
but jgn over confident da la...

pstt klu jwpn cikca slh..
sila beritau..
ca bakal mghadiri temuduga next month..
boley la diaplikasikan.. hehehe

June 19, 2009 10:14 PM  
mamai said...

aku pilih yang B tu keyakinan diri penting lain-lain boleh di ajar lagi dengan memberi training....

June 19, 2009 10:38 PM  
wanie said...

kite pilih C!!!
hehehhe..
tp x phm sgt la ape tu lips service???

June 19, 2009 10:39 PM  
ayong said...

oouh, n btw..

ayong pilih C!
:)

June 19, 2009 10:52 PM  
anak laut said...

salam..kapten..,

saya rasa calon c kapten..walaupun kelululsan yg sedrhana, selain dro penampilan yg menarik, semasa sesi soal menunjukkan keyakinan, memberi tumpuan, bersemangat, mempunyai bahasa yang baik , dan jawapan 20% sahaja yang betul.

jawapan nya C kapen.

June 19, 2009 11:39 PM  
tomato said...

x kesah la y mane...klu nk tamak bley??nak sume...A,B,C... tp y pnting 2..lips die cantek r...

June 20, 2009 12:04 AM  

eh

adik aku interview 24 jun

tolg ajar

June 20, 2009 1:21 AM  
aduka said...

aku pilih B!

penampilan x penting..

June 20, 2009 6:39 AM  
su said...

c rasenyer...semangat tuh yg penting! hehe...

June 20, 2009 11:07 AM  
GRuNGe said...

Wakakakaa. Bagus kapten, menjawab pertanyaan saya di comment yang lepas. Lepas ni, tak fikir biru dah.

June 20, 2009 4:42 PM  
Precious said...

Calun C, definitely!

June 20, 2009 5:15 PM  

calon c lah sebab penampilan ok, communication pun ok, jadi macam sesuai jer bawa nama company. Erm bru couple, blum tentu dorang kawen pun. hhuhuh bunyik cam jeles jer haha.
eh sori termerepek kat sini huhu

June 20, 2009 7:11 PM